Η Apple αυξάνει τις τιμές στο App Store. Στα 0,99€ η κατώτερη τιμή.

Το 2014 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά για το App Store της Apple με τις συναλλαγές στο App Store να έχουν αυξηθεί κατά 50%, και τους προγραμματιστές να δημιουργούν τζίρο 10 δις. δολαρίων με τις εφαρμογές τους.

Παρά την άνοδο και κερδοφορία του καταστήματος εφαρμογών της, η Apple πραγματοποίησε αυξήσεις στις τιμές των εφαρμογών για την Ευρώπη και τον Καναδά.

Έτσι στην Ευρωπαϊκή ήπειρο η κατώτερη τιμή μίας εφαρμογής επί πληρωμή ανέρχεται πλέον στα €0,99 (£0,79 στην Μ.Βρετανία) από €0,89 που ήταν προηγουμένως και €0,79 ακόμη παλαιότερα. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στον Καναδά, η κατώτατη τιμή ορίστηκε στα $1,19. Φυσικά δεν επηρεάστηκαν μόνο οι ελάχιστες τιμές των εφαρμογών καθώς έγιναν αυξήσεις σε όλες τις τιμές.

Ο λόγος όμως για τις συγκεκριμένες αυξήσεις οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η προσαρμογή των τιμών στις αναθεωρημένες ισοτιμίες καθώς το δολάριο δυναμώνει έναντι του ευρώ καθώς επίσης και στην εναρμόνιση της εταιρείας με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και τη νομοθεσία του Καναδά. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2014, η εταιρεία περνούσε όλες τις αγορές που πραγματοποιούνταν στην Ευρώπη μέσω του Λουξεμβούργου, όπου το ΦΠΑ για ψηφιακά αγαθά είναι μόλις 3%.

Πλέον, ένας πολίτης της Μ.Βρετανίας θα πρέπει να πληρώσει τον πλήρη φόρο προστιθέμενης αξίας της χώρας του που είναι 20%, και για αυτό παρατηρούνται οι αυξήσεις στις τιμές. Πιο απλά δηλαδή, οι τιμές από 01/01/2015 περιλαμβάνουν τον σωστό ΦΠΑ για την εκάστοτε χώρα (οποιοδήποτε Store και αν χρησιμοποιεί ο χρήστης) τον οποίο και θα εισπράττει η εκάστοτε τοπική κυβέρνηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: